Overslaan en naar de inhoud gaan

Google stopt met Glass en herstart

Google zegt in een blog dat de onderliggende reden is dat het project het geheime X-lab is ontgroeid en nu als een nieuwe bedrijfseenheid binnen het bedrijf wordt voorbereid op een hernieuwde start in de consumentenmarkt.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Google heeft Tony Fadell, de man achter het succes van de iPod en van de Nest thermostaat, aangesteld als verantwoordelijke voor deze bedrijfseenheid. Hij werkt nauw samen met Ivy Ross, de modedeskundige die in mei de leiding over het project had gekregen.

Google worstelt duidelijk met het concept van Glass. Aanvankelijk werd de 'wearable' gezien als een coole gadget. Maar al snel rezen bezwaren in het grote publiek tegen het gebruik van de augmented reality bril die ook stiekem video- en audio-opnamen kon maken. Glass Explorer Edition was tot gisteren in de Verenigde Sten te koop voor 1500 dollar, maar de belangstelling ervoor was tanende, zelfs in de experimentele fase. Reden om er mee te stoppen, meldt The Wall Street Journal.

Concurrentie dreigt

Google zet zijn beste krachten in om het imago van deze wearable op te poetsen. Google moet wel want de markt voor wearables is veelbelovend. De augmented reality bril is een van de vormen die een belangrijk onderdeel gaat vormen van de wearables-markt. Verschillende concurrenten werken al aan alternatieven voor Glass.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in