Overslaan en naar de inhoud gaan

Apps voor iPad en iPhone 'gratis' dankzij bedenktijd

Dat constateert app-ontwikkelaar Benjamin Mayo tot zijn ongenoegen op de website 9to5mac. Mayo heeft daar twee problemen mee. De eerste is dat als een speler binnen 14 dagen een gekocht spel uitgespeeld heeft, hij gewoon het spel weer kan inwisselen.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Maar er blijkt een belangrijker probleem voor app-ontwikkelaars. Bij 'terugbrengen' wordt namelijk wel de aankoop ongedaan gemaakt, maar de gedownloade app wordt niet gewist. Die kan gewoon gebruikt worden, en blijft nagenoeg volledig functioneel. De enige functionaliteit die niet meer werkt is de update, mocht er een nieuwe versie uitgebracht worden. Verder verandert alleen je aankoopgeschiedenis in de App Store wanneer je de app retourneert, - waardoor je de app niet opnieuw kunt downloaden als je 'm wist. En je rekeningsaldo, natuurlijk.

Films, boeken en muziek

May heeft het zelf geprobeerd in de App Store. En daar werkt het gratis maken van apps zoals omschreven. Maar hij verwacht dat het bij iTunes op dezelfde manier werkt voor films, boeken en muziek.

Waarom dit zo werkt in de App Store, is onduidelijk. Weliswaar bestaat sinds juni vorig jaar binnen de Europese Unie het recht een aankoop binnen 14 dagen ongedaan te maken, maar aanbieders van digitale content krijgen daarbij een uitzonderingspositie. Als zij daarvoor expliciete instemming hebben verkregen van de koper, vervalt het recht op retourneren zodra de download start. Of Apple bezig is de downloads uit de App Store op die leest te schoeien, is onduidelijk.



Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in