Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunstmatige intelligentie onderwerp van 100-jarige studie

De initiatiefnemers van het AI100-onderzoek willen weten welke invloed machines die kunnen waarnemen, leren en redeneren hebben op de manier waarop mensen leven, werken en communiceren. De hoofdonderzoeker Russ Altman realiseert zich dat het heel onduidelijk is hoe kunstmatige intelligentie (AI) er over 30, 50 of 70 jaar uitziet en hoe je dat fenomeen tegen die tijd het best kunt bestuderen.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

"Maar het is een redelijke gok dat Stanford tegen die tijd nog bestaat en betrokken is bij wat er tegen die tijd belangrijk is", zegt hij tegen Computerworld.

De reden om het onderzoek te starten is onder meer de kritiek uit de maatschappij en zorgen van vooraanstaande wetenschappers als Stephen Hawking over de invloed die volledig zelfstandige robots straks op de mensheid kunnen hebben.

Verschillende prominenten uit wetenschap en het bedrijfsleven hebben al aangegeven het project een warm hart toe te dragen. "Kunstmatige intelligentie ontwikkelt zich en het is verstandig te proberen een of twee stappen voor te blijven", zegt Tom Mitchell, hoogleraar en hoofd van de machine learning afdeling van Carnegie Mellon University. "Het is niet de bedoeling de geest terug in de fles te stoppen."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in