Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN beproeft voice-over-LTE

Zo'n 120 medewerkers van Accenture en van Amsterdam Arena kunnen als eersten in Nederland de nieuwe Voice-over-LTE-technologie (VoLTE) uitproberen. Ze ontvangen van KPN aangepaste smartphones van LG (G3) en Samsung (S5) die de nieuwe techniek ondersteunen.
Amsterdam Arena
© CC0
CC0

KPN begint de komende weken bij 2 zakelijke klanten met tests voor de nieuwe Voice-over-LTE-techniek (VoLTE). Tijdens een bèta-test, die 2 maanden duurt, kunnen de gebruikers bellen en gebeld worden via de innovatieve techniek. Met deze test wil KPN, voordat de telefoondienst commercieel wordt uitgerold, gebruikservaringen van klanten registreren en benutten voor de verdere ontwikkeling van zijn VoLTE-aanbod.

Call set up-tijd

Op dit moment schakelt KPN's mobiele netwerk voor het spraakgedeelte nog terug naar 3G. Dat merkt de klant niet, maar met de introductie van VoLTE wordt een aantal interessante verbeteringen mogelijk. Zo zorgt VoLTE ervoor dat de belverbinding sneller tot stand komt. Dat verkort de zogenaamde call set up-tijd drastisch. Op dit moment duurt het gemiddeld zo'n 7 seconden voordat de beller is verbonden met de ontvanger. Dankzij de nieuwe techniek duurt dit nog maar zo'n 1,5 seconde.

Beter verstaanbaar

Daarnaast worden VoLTE-gesprekken in HD-Voice-kwaliteit gevoerd. De gesprekspartner zou daarmee beter verstaanbaar moeten zijn.
Verder creëert VoLTE de mogelijkheid om gelijktijdig data te gebruiken en te bellen via het 4G netwerk.
KPN voorziet dat de komende tijd steeds meer VoLTE-geschikte telefoons op de markt zullen komen. Het bedrijf zegt op dat punt nauw samen te werken met toestelleveranciers.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in