Overslaan en naar de inhoud gaan

Wittebroodsweken voor Nadella voorbij

Dat blijkt uit cijfers van Glassdoor, een Amerikaanse website waar werkzoekenden en carrièretijgers onder andere een beoordeling kunnen achterlaten van hun bedrijf en hun directie.
Satya Nadella prijst Windows 10 aan op Build 2015
© Microsoft
Microsoft

Bij zijn aantreden zat Nadella enkele maanden dik in de 90 procent positief bij de Microsoft-medewerkers die hem bij Glassdoor een beoordeling gaven. Daarmee schurkte hij aan tegen de top-10. Maar in de jaarafsluiting haalt Nadella niet eens de top 50. In november scoorde hij 80 procent gunstige beoordelingen.

Daarmee herpakte Nadella zich wel iets; de maanden daarvoor was zijn populariteit gedaald tot 73, 74 procent. Dat had ongetwijfeld te maken met de ontslagronde die hij van de zomer inzette en daarna met een ongelukkige opmerking over de beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen voor hetzelfde werk in de Amerikaanse IT-sector.

80 procent in nog niet zo'n slechte score. Gemiddeld is 67 procent van de Glassdoor-bezoekers positief over zijn directeur. Maar een terugval van 14 procentpunten in zo korte tijd is volgens Glassdoors trendanalist Scott Dobroski wel uitzonderlijk.

De lijst wordt aangevoerd door Jeff Weiner van LinkedIn, die zonder uitzondering positieve recensies kreeg van zijn medewerkers. Nummer 2, met 97 procent positieve recensies, is een voor Microsoft opmerkelijke naam: Alan R. Mulally. Deze topman van Ford is een tijdje in beeld geweest als opvolger van Steve Ballmer, maar Mulally bedankte voor de eer.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in