Overslaan en naar de inhoud gaan

Optuigen van mobiele werker kost 3 weken

Wanneer het gaat om tijdelijke krachten loopt dit zelfs op tot vijf weken, waardoor de waarde die deze medewerkers kunnen leveren aan de organisatie in gevaar wordt gebracht. Het onderzoek is uitgevoerd door Vanson Bourne
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Weinig controle

De onderzoekers keken ook naar de impact van mobiel werken op de IT-afdeling. Slechts 6 procent van de Nederlandse IT-afdelingen denkt bijvoorbeeld dat ze de mobiele management-mogelijkheden hebben om de mobiele behoeftes van werknemers te ondersteunen. Terwijl iets meer dan een derde (36 procent) geen controle heeft over de toegang tot bedrijfsinformatie vanaf de mobiele apparaten van werknemers.

Verantwoordelijkheid

Wie is verantwoordelijk voor het mobiele werken? De onderzoekers vroegen IT-afdelingen en werknemers daarnaar en het blijkt dat IT-afdelingen in Nederland onbeslist zijn over dit onderwerp; slechts 30 procent vindt het zijn verantwoordelijkheid om de toegang voor werknemers te beperken tot mobiele tools en applicaties buiten werkuren om. Aan de andere kant zijn de werknemers het meer eens over dit onderwerp. Zo vindt 82 procent dat zijn werkgever de toegang tot mobiele apps en tools niet moet beperken.

Drie weken is te lang

“Als je kijkt naar de snelheid waarin bedrijven vandaag de dag opereren, dan is drie weken om werknemers uit te rusten met de tools die ze nodig hebben, geen werkbare situatie. Zeker niet in een tijd waarin organisaties op zoek zijn naar manieren om te overleven en succesvol te zijn in het mobiele cloud-tijdperk”, zegt Peter Klint, Regional Director Benelux, van VMware.



Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in