Overslaan en naar de inhoud gaan

Mozilla bedelt om geld voor Firefox

Daarvoor richt het zich nu tot de mensen die Firefox gebruiken. In de menubalk van het startscherm kan een verzoek verschijnen om een bijdrage te storten. Die leidt bij aanklikken door naar een pagina waar men onmiddellijk een donatie kan doen. Dat verzoek verschijnt willekeurig, dat wil zeggen niet bij iedere gebruiker, en niet iedere keer dat de browser wordt opgestart.
Mozilla mascotte
© Mozilla Foundation
Mozilla Foundation

Op een pagina met veelgestelde vragen geeft Mozilla in algemene termen aan, waar het geld voor bedoeld is: ter ondersteuning van de activiteiten die Mozilla al ontplooit voor een open, innovatief en bruikbaar internet voor iedereen, en voor de ontwikkeling van nieuwe projecten die de Mozilla-gemeenschap, het open internet en webvaardigheden een impuls geven. Bij dat laatste horen ook cursussen programmeren voor kinderen, lichtte een woordvoerder toe.

De financiën zijn al geruime tijd een probleem voor Mozilla. Het werd jarenlang goeddeels gesponsord door Google, dat in ruil daarvoor de standaard zoekmachine was op webpagina's die met Firefox werden geopend. De relatie met Google kwam echter onder druk te staan vanaf het moment dat Google zijn eigen browser Chrome lanceerde. Onlangs sloot Mozilla een overeenkomst met Yahoo, waardoor in de VS Google vervangen wordt door Yahoo's zoekmachine. Mozilla gaat waarschijnlijk nu toch ook echt advertenties tonen, na lang tegen deze beslissing aangehikt te hebben.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in