Overslaan en naar de inhoud gaan

Fujitsu ontwikkelt slimme kleine krachtige RFID-tag

De nieuwe RFID-tag is veel kleiner, om precies te zijn 30 mm lang, 25 mm breed en 0,5 mm dik. Een conventionele RFID-tag meet al snel 2 bij 2 cm. Toch is de chip krachtiger. In deze vorm heeft hij een bereik van ongeveer 2 meter. De reguliere RFID-chips in smartcards bijvoorbeeld hebben een bereik van hooguit 10 centimeter.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Een belangrijk deel van de vernieuwing zit in de antenne van de Fujitsu-chip, legt Manabu Kai, Research Manager bij Fujitsu Advanced Wireless Technologies Lab uit tegenover Computerworld. De metalen strip zit verpakt in een heel dunne laag plastic en kan direct op een ondergrond worden aangebracht. Bij conventionele chips is altijd een ruimte tussen de antenne en het onderliggend materiaal nodig. De nieuwe opzet maakt juist gebruik van de onderliggende laag. Wanneer die van metaal is kan deze de antenne versterken. Bij conventionele RFID-chips zorgt een metalen ondergrond juist voor demping van de prestaties. Maar ook op een plastic ondergrond zoals bij ID-kaarten, zorgt het antenne-ontwerp voor een veel beter bereik.

Nieuwe toepassingen RFID mogelijk

Door de chip nog weer groter uit te voeren zou deze zelfs geschikt zijn voor communicatie over veel langere afstand, verwacht Kai. De nieuwe RFID-chip komt beschikbaar ergens in het komende fiscale jaar van Fujitsu, dat eindigt op 31 maart 2016.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in