Overslaan en naar de inhoud gaan

Dataverlies en down time kost Nederland 3,2 miljard per jaar

Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek onder 3300 organisaties in 24 landen. Van de 3,2 miljard euro die het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks misloopt is 275 miljoen euro toe te schrijven aan het daadwerkelijke verlies van gegevens.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Nederlandse bedrijven hebben in de afgelopen twaalf maanden gemiddeld 360 gigabyte aan data verloren per bedrijf. De verloren data staan gelijk aan ongeveer vier miljoen e-mails en een kostenpost van omgerekend 128.000 euro. Dat is gemiddeld 400 procent meer dan de data die verloren ging in 2012. EMC noemt dit zorgwekkend, omdat zeker 72 procent van de organisaties in Nederland er niet zeker van is dat zij hun activiteiten kunnen hervatten na een ramp of verstoring.

Meer dan drie werkdagen uit de lucht

Het gemiddeld aantal uren down time bij Nederlandse bedrijven bedroeg de afgelopen twaalf maanden 25, dat is meer dan 3 werkdagen. Een opmerkelijke uitkomst van het onderzoek is verder dat Nederland ver vooruit loopt op het wereldwijde gemiddelde als het gaat om ‘volwassenheid’ van backup- en recovery-strategieën en implementaties. Nederland is op dit vlak koploper in Europa, wereldwijd staan we op nummer drie - boven de VS en UK. Alleen China en Hong Kong zijn beter voorbereid.

De grootste commerciële gevolgen van dataverlies of uitval van systemen voor Nederlandse bedrijven zijn productiviteitsverlies (49 procent), verlies van inkomsten (25 procent) en vertraging van productieontwikkeling (29 procent). Wereldwijd heeft 64 procent van de ondervraagde bedrijven het afgelopen jaar last gehad van dataverlies of down time. De gemiddelde hoeveelheid gegevens die de bedrijven zijn kwijtgeraakt de afgelopen twaalf maanden is 2,33 TB.

Tijd om stil te staan

“Dit onderzoek laat zien dat de impact van ongeplande down time en dataverlies voor bedrijven enorm is”, zegt Hans Timmerman, CTO van EMC Nederland. “Als 62 procent zegt dat ze het moeilijk vindt om data in hybride clouds, Big Data en data op mobiele apparaten te beschermen, dan begrijp ik dat ze het gevoel hebben niet goed voorbereid te zijn. We willen met dit onderzoek de aandacht van IT-managers en beslissers wekken. Dat ze de tijd nemen stil te staan en na te gaan of de huidige dataprotectiestrategie in lijn is met de doelstellingen van het bedrijf, zowel op de korte als lange termijn.”

Eerder deze week bracht Veeam naar buiten dat uit onderzoek blijkt dat downtime 57.153 euro per uur kost.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in