Overslaan en naar de inhoud gaan

Cegeka steekt 10 miljoen in nieuw datacentrum

De lokatie Sittard-Geleen is niet toevallig gekozen. Die onderstreept Cegeka’s Europese ambitie; die hebben een impuls gekregen met de overname van Brain Force, waarmee Cegeka er in korte tijd behalve veel Nederlandse ook Duitse klanten bij heeft gekregen. Door toevoeging van een rekencentrum in het zuiden van Nederland kan Cegeka bovendien nog meer bedrijfszekerheid en continuïteit bieden. Cegeka heeft al rekencentre in Veenendaat, in Hasselt en Leuven in België en in Polen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Energiebesparing voorop

Het nieuwe datacenter moet het meest energie-efficiënte in Nederland worden. ICTroom en Cegeka hebben gekozen voor de hoogst efficiënte componenten inzake elektrische infrastructuur en koeling die momenteel beschikbaar zijn op de markt. Zo zal een redundante koelinstallatie het datacenter koelen met koude buitenlucht met behulp van een indirect Air2Air-principe van GEA. Hierdoor wordt het energieverbruik van de koelinstallatie met een factor zeven gereduceerd in vergelijking met klassieke koeling en is geen verontreiniging mogelijk van de IT-apparatuur. Toepassing van zonne-energie zorgt ervoor dat er minder energie uit het net betrokken hoeft te worden.

Redundante opzet
De technische infrastructuur wordt volledig dubbel uitgevoerd. Elk onderdeel kan worden onderhouden of vervangen zonder impact op de IT-systemen. Daarmee wordt het een zogeheten Tier 3-rekencentruin. De meest kritieke schakels in de stroomvoorziening worden zelfs in een hogere redundantie uitgevoerd dan volgens de Tier 3-classificatie vereist is en zijn in hoge mate geautomatiseerd en beveiligd door Siemens. De beschikbaarheid wordt hierdoor hoger dan 99,98 procent.

Het nieuwe datacenter heeft een schaalbare opzet volgens het IMD-concept van ICTroom, met een capaciteit van 750 kW per module waarin plaats is voor blokken van 160 racks. egeka investeers 10 miljoen euro in zijn nieuwe datacentrum; het moet juni 2015 in bedrijf zijn. Na oplevering zal ICTroom ook het onderhoud van de technische installaties voor zijn rekening nemen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in