Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitalisering ING leidt tot ontslaggolf IT'ers

ING gaat namelijk in het kader van zijn digitaliseringsslag zijn IT-systeem verder versimpelen en automatiseren. ING trekt daar 200 miljoen euro voor uit. Hoeveel IT'ers daarbij hun baan verliezen, is niet precies bekend. Volgens een woordvoerster van de bank zal ongeveer een derde van de ontslagen bij IT-medewerkers vallen.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

De digitaliseringsslag moet resulteren in een alomvattende aanpak bij het digitaal bankieren, waardoor klanten van ING al hun bankzaken digitaal kunnen regelen en informatie direct beschikbaar zal zijn in alle kanalen. "In de huidige digitale wereld is verandering een constante factor. Klanten gebruiken verschillende kanalen om hun bankzaken te regelen. Ze verwachten te kunnen bankieren op de manier die zij willen, wanneer zij willen en op een consistente, betrouwbare, duidelijke en makkelijke manier. In deze omgeving moeten we onze dienstverlening continue verbeteren'', aldus topman Ralph Hamers van ING in een toelichting op het banenverlies.

Ook externe IT'ers waarschijnlijk de klos

Behalve de IT-afdeling raakt het banenverlies vooral de administratieve diensten en de callcenters bij het hoofdkantoor voor consumentenbankieren. "Er zal sprake zijn van een heel beperkt natuurlijk verloop'', aldus een woordvoerster. In verband met het banenverlies wordt een voorziening voor belastingen getroffen van 320 miljoen euro in het vierde kwartaal van dit jaar. Naast de 1700 ontslagen voor ING-medewerkers wordt overigens ook het aantal voltijdsbanen dat wordt vervuld door externe dienstverleners met circa 1075 verminderd.Of daar IT'ers bij zitten, en zo ja hoeveel, kon de woordvoerster van ING nog niet zeggen.

De ingrepen moeten volgens de bank leiden tot een jaarlijkse kostenbesparing van 270 miljoen euro vanaf 2018. De vandaag aangekondigde maatregelen volgen op eerdere initiatieven uit 2011 en 2012. In de afgelopen jaren verdwenen al duizenden banen bij het financiële concern. Op dit moment werken er bij ING in Nederland zo'n 16.000 mensen, wereldwijd zijn dat er 53.000. Hamers zei dat het bedrijf zijn uiterste best zal doen om de betrokken werknemers te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in