Overslaan en naar de inhoud gaan

'Regels bij Facebook en Twitter te moeilijk'

De sociale netwerken zoals Facebook en Twitter moeten voortaan veel duidelijker zijn tegenover de gebruikers. Ze moeten vertellen welke gegevens ze verzamelen, waarom ze dat doen en wat er eventueel met die data gebeurt. Dat is de opdracht die de Commons Science and Technology Select Committee meegeeft. Deze groep is ingesteld door het House of Commons (Lagerhuis) en hij dient bedrijven gevraagd en ongevraagd van advies.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Onbekend terrein

De commissie heeft onderzoek gedaan naar de privacy-aspecten van sociale media en komt tot de conclusie dat er heel veel onduidelijkheid heerst. Gebruikers weten absoluut niet waar ze aan toe zijn. Andrew Miller, de voorzitter van de commissie, wijst op het experiment dat Facebook onlangs uitvoerde. Er werd toen bewust ingespeeld op emoties van de gebruikers, zonder dat deze daarvan op de hoogte waren.

Uitgebreid rapport

De bevindingen van de commissie zijn vastgelegd in een rapport. De overheid wordt daarin mede opgeroepen actie te ondernemen bijvoorbeeld door het stellen van regels in gevallen waar de sociale netwerken zelf het laten afweten. Facebook heeft deze week al een eerste stapje gemaakt, door aan te kondigen dat er nieuwe regels gaan gelden per 1 januari aanstaande. Volgens de onderneming moeten deze regels inderdaad eenvoudiger zijn.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in