Overslaan en naar de inhoud gaan

Philips ziet brood in beheer medische data

De apparaten die Philips levert om diagnoses te stellen, zullen meer met elkaar gaan communiceren. De data die daaruit voortkomt, moet snel en efficiënt beschikbaar komen voor zowel artsen als patiënten. Dat leidt tot snellere en betere diagnoses en efficiëntere behandelmethoden waardoor mensen minder lang in het ziekenhuis hoeven te liggen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Probleem oplossen

De zorgsector zelf vraagt om zo'n benadering. "Ziekenhuizen vragen ons niet meer om een apparaat te maken of software te schrijven, maar om ze te helpen een probleem op te lossen. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat een patiënt met een hersenbloeding binnen negentig minuten kan worden geholpen. Dat begint met een snelle en soepele uitwisseling van gegevens tussen ziekenhuis en ambulancepersoneel.''

Ook in de nazorg en preventie dicht Philips uitwisseling van data een grote rol toe. ,,We zullen moeten leren leven met kanker en hart- en vaataandoeningen als chronische ziektes'', zei Van Houten. Daarbij kunnen artsen met de juiste informatie bij de hand ook veel zorg leveren op afstand, zonder dat een patiënt fysiek naar het ziekenhuis hoeft te komen.

Google vs. Philips

Van Houten ziet ook andere bedrijven die leven van het verzamelen van gegevens naar de medische sector kijken. "De vraag is: vertrouwt u eerder Google of Philips met gegevens over uw gezondheid'', zei hij, verwijzend naar de aanzwellende kritiek op het privacybeleid van de zoekmachinegigant. Wel erkent hij dat privacy en beveiliging kwesties zijn die ook bij Philips om aandacht vragen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in