Overslaan en naar de inhoud gaan

Omzetkrimp telecomaanbieders zwakt af

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van marktonderzoeker Telecompaper. De voorgaande drie kwartalen lieten nog een omzetkrimp zien van op jaarbasis circa 8 procent.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Maar de markt blijft kampen met moeilijke economische omstandigheden. Grote aanbieders als Vodafone en KPN hebben vooral last van budgetmerken als Telfort, Tele2 en Simpel die zich sterk richten op goedkope tarieven.Er zijn veel klanten die overstappen op een goedkoper sim only-abonnement en de inkomsten van de telecomaanbieders op diensten 'buiten de bundel' lopen ook terug.

Vodafone wint marktaandeel

Van de grote aanbieders was de omzetdaling bij Vodafone het minst groot. Het bedrijf wist zijn totale marktaandeel daardoor iets uit te breiden, tot ruim een derde van de markt. Het marktaandeel van Vodafone groeit al 5 kwartalen op rij. Concurrenten KPN en T-Mobile zagen hun aandeel afgelopen kwartaal juist licht teruglopen, naar respectievelijk 42 en 24 procent.

Telecompaper verwacht dat de mobiele aanbieders hun omzet in heel 2014 zo'n 6,5 tot 7 procent zien krimpen, tot een totaal van 5 miljard euro. Ook voor de komende jaren zijn de vooruitzichten niet best, als gevolg van toenemende concurrentie op de markt. Het onderzoeksbureau voorziet dat de gezamenlijke omzet in 2018 nog maar 4,6 miljard euro bedraagt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in