Overslaan en naar de inhoud gaan

Máxima bezoekt internetgigant Alibaba

De koningin krijgt tekst en uitleg over verschillende vormen van internetbankieren en betalen die Alibaba heeft ontwikkeld, zoals Alipay - de Chinese variant van Paypal - en Taobao, de pendant van het Nederlandse Marktplaats. Máxima wil leren in hoeverre deze betaalmogelijkheden kunnen helpen om iedereen in China toegang te kunnen bieden tot financiële diensten.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Alibaba is overigens niet het enige bedrijf dat daarvoor faciliteiten biedt. De koningin had woensdagavond een gesprek met de president van China Union Pay, dat een internationaal betalingssysteem voor bankkaarten beheert en eerder in de week kreeg ze van het bedrijf Tencent uitleg over de koppeling van simkaart aan bankkaart voor het verrichten van kleine betalingen.

"Nieuwe technologie en innovatie moeten helpen om iedereen die toegang te geven”, zei Máxima woensdag in een toespraak tot studenten van de nationale school voor ontwikkeling bij de universiteit van Peking. Ze zei te verwachten dat China hierin wereldwijd een leidende rol kan spelen.

Tijdens een werkbezoek aan twee in zware smog gehulde plattelandsdorpjes aan de rand van Peking kreeg de koningin bij onder meer een tomatenteler en in een noedelrestaurant een aantal praktijkvoorbeelden te zien van de toepassing van de nieuwe betalingsmogelijkheden. De Chinezen hadden in het dorp Anyang een programmaonderdeel op het laatst gewijzigd. Daardoor bezocht Máxima in plaats van het huis van een schapenboerin een nieuwe centrale geitenstal, die de lokale autoriteiten liever aan de buitenlandse bezoekers lieten zien.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in