Overslaan en naar de inhoud gaan

Intelligent Agent kijkt mee in het pashokje

In het idee van eBay geven straks interactieve spiegels in het pashokje commentaar op de kleding die net is aangetrokken en doen ze suggesties voor accessoires die bij de kleding passen. De interactieve spiegels zijn onderdeel van een heel winkelconcept gericht op het vergemakkelijken van winkelen in een fysieke winkel waarbij tegelijk een betere interactie ontstaat met online-winkelen.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Bij binnenkomst worden klanten verwelkomd met grote spiegels die tegelijk een touchscreen zijn. Al bladerend op dit scherm kunnen de klanten hun keuze maken uit de collectie. Nadat deze is gemaakt, hoeft de klant niet meer zelf de juiste maat te zoeken, lastige verpakkingen open te maken en in de weer te gaan met spelden en karton in de paskamer. Aanklikken van de gewenste modellen is voldoende. Met een kop koffie en een praatje kan even worden gewacht tot het winkelpersoneel alles in de paskamer heeft klaargelegd.

Alle keuzes opgeslagen in een klantprofiel

Ook in de paskamer is een interactieve spiegel waarmee bijvoorbeeld het licht in de kamer kan worden aangepast aan verschillende gebruiksmomenten van de kleding. De spiegel assisteert daarbij met advies en suggesties. Bovendien komen alle kleding en accessoires in een digitaal profiel zodat deze naderhand nog eens bekeken kunnen worden op een scherm in de winkel of thuis. Afrekenen kan met PayPal, het dochterbedrijf van eBay. Ondertussen krijgt de winkelier een haarfijn inzicht in de voorkeuren en het gedrag van zijn klanten.

eBay is niet de enige partij die IT inzet om winkelende klanten beter te kunnen volgen en de online- en offline-wereld te koppelen. Zo startte de Bijenkorf onlangs een experiment met iBeacons en zette het winkelbedrijf displays in waarop de kleding op een afbeelding van de klant wordt geprojecteerd om het proces van passen te vereenvoudigen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in