Overslaan en naar de inhoud gaan

Fassbender speelt Steve Jobs in film

Filmmaatschappij Universal Pictures heeft voor meer dan 30 miljoen dollar (ruim 24 miljoen euro) de rechten verworven voor de bewerking van de ook in het Nederlands verschenen biografie van Walter Isaacson over de in 2011 overleden Jobs. Dat meldde de BBC dinsdag op gezag van de Hollywood Reporter.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Fassbender, zoon van een Duitse vader en Ierse moeder, werd dit jaar genomineerd voor de Oscar voor beste mannelijke bijrol in de film '12 Years A Slave' van regisseur Steve McQueen. Eerder speelde hij onder meer de rol van een aan seks verslaafde reclameman in 'Shame' (2011) en van de Noord-Ierse hongerstaker Bobby Sands in 'Hunger' (2008) van dezelfde regisseur.

Regisseur van de film wordt de Engelsman Danny Boyle, die in 2008 de Oscar voor beste regisseur won met 'Slumdog Millionaire' en ook bekendheid kreeg als leider van de openingsceremonie van de Olympische Spelen in 2012 in Londen. Aaron Sorkin, ook een Oscarwinnaar, schrijft het scenario. Wanneer de film uitkomt, is nog onbekend.

Aanvankelijk had Sony de rechten voor de verfilming van het boek van Isaacson verworven. Het Japanse bedrijf besloot om onduidelijke redenen van de film af te zien.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in