Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple staakt productie geflopte iPhone

Apple gaf met de iPhone 5c gehoor aan de wens uit de markt voor een goedkopere iPhone dan het high-end model. Apple bezuinigde onder meer op Touch-ID in de home button en op de behuizing die van kunststof werd gemaakt. Om het product extra aantrekkelijk te maken werd de telefoon in een aantal vrolijke kleuren geleverd. Echt goedkoop is de iPhone 5c niet. Het toestel kost nu rond de 400 euro.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Veel mensen die eenmaal besloten hadden voor een Apple-toestel te kiezen, gaan dan voor de tegelijk uitgebrachte iPhone 5s die rond de 525 euro kost. Inmiddels lonkt ook de verbeterde versie daarvan, de iPhone 6, die voor een bedrag van ongeveer 675 euro SIM-lockvrij te verkrijgen is. Door de subsidie die gegeven wordt op abonnementen, lijkt de drempel om voor de high-end iPhone te kiezen vaak nog lager.

Nu de iPhone 5c geen succes blijkt, staakt Apple de productie ervan vroegtijdig, meldt de Industrial and Commercial Times uit Taiwan. Volgens MacRumors wordt het bericht bevestigd door eerdere uitlatingen van Ming-Chi Kuo, een analist van KGI Securities, die al vaak vroegtijdig juiste berichten over Apple naar buiten bracht. Volgens Kuo stopt ook de productie van de iPhone 4s in 2015.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in