Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkloosheid niet verder gedaald

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het UWV WERKbedrijf. Op 1 november stonden er 17.199 niet-werkende automatiseerders die op zoek zijn naar een baan ingeschreven bij de instantie. Dat is een half procent meer dan de maand ervoor.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Het is de derde maand op rij dat het aantal werkloze IT-professionals in ons land boven de 17.000 uitkomt. Vorige maand was er sprake van een licht afname van de werkloosheid, maar die ontwikkeling zette de afgelopen maand dus niet door.

Alleen het aantal academisch geschoolde IT-professionals zonder baan liep terug (van 260 naar 258). Het aantal werkloze automatiseerders op hbo-niveau steeg van 10.517 naar 10.579 en het aantal mbo-ICT’ers zonder baan nam toe van 6.335 naar 6.362.

Landelijke ontwikkeling

De totale werkloosheid in Nederland is in oktober vrijwel gelijk gebleven, na vijf maanden op rij waarin sprake was van een daling. In totaal zaten afgelopen maand 627.000 Nederlanders werkloos thuis. Dat zijn er duizend minder dan een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vanochtend heeft gepubliceerd.

Werkloosheid blijft grootste zorg

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken noemt het goed nieuws dat de werkloosheid voor de zesde maand is gedaald. Maar voor het kabinet blijft de werkloosheid de grootste zorg. “Er zijn nog steeds veel te veel mensen die geen werk kunnen vinden. We nemen daarom tal van maatregelen om ervoor te zorgen dat jong en oud meer kans maken op werk”, aldus Asscher. De minister wees op de banenplannen die het kabinet samen met vakbonden en werkgevers ontwikkelt. Het kabinet heeft hiervoor 600 miljoen euro gereserveerd. Daarnaast is er een actieplan om vijftigplussers aan de slag te krijgen en bestaat er een premiekorting voor werkgevers die jongeren met een uitkering in dienst nemen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in