Overslaan en naar de inhoud gaan

Datacentrum NSA komt wellicht zonder water te zitten

Het initiatief kwam in de openbaarheid tijdens een debat van het tijdelijk comité nutsvoorzieningen en technologie van Utah. Dat het wetsvoorstel daar ter sprake kwam, heeft te maken met het contract dat de NSA sloot met de stad Bluffdale voor de levering van koelwater voor zijn rekencentrum in de gemeente.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Ook zonder de ophef die de onthullingen van Edward Snowden veroorzaakten was die deal al omstreden, vanwege de prijs die de gemeente de NSA gunde. Om de vestiging binnen de gemeentegrenzen te halen, betaalt de NSA minder dan wat het Bluffdale kost om het te leveren. Het gaat naar verluidt om een kleine 4 miljoen liter koelwater per dag wanneer het rekencentrum geheel operationeel is.

Geen principieel bezwaar

Het wetsvoorstel is ingediend door Marc Roberts. Bij de leden van het comité riep het voorstel niet onmiddellijk tegenstand op, aldus een aanwezige journalist van de Salt Lake Tribune. Dat via een omweg stelling wordt genomen het debat over privacy werd door sommigen zelfs met zoveel woorden verwelkomd. Wel vinden ze dat het wetsvoorstel helderder en duidelijker moet worden geformuleerd.

Het wetsvoorstel zal begin volgend jaar aan het huis van afgevaardigden in Utah worden voorgelegd. Het is onduidelijk of het daar kans van slagen heeft. Mocht dat het geval zijn, dan heeft de NSA nog tot 2021 om over te stappen op luchtkoeling of zijn rekencentrum te verplaatsen. Want dan pas loopt het contract met Bluffdale voor de levering van koelwater af.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in