Overslaan en naar de inhoud gaan

Mismatch op arbeidsmarkt belangrijkste groeibelemmering

Uit het onderzoek, waarbij de ruim 550 leden van branchevereniging Nederland ICT zijn ondervraagd, komt naar voren dat de werkgelegenheid over de hele linie licht is gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De verwachting is dat dit ook verder doorzet in het huidige kwartaal. De groei van de werkgelegenheid treedt op in alle onderzochte segmenten en deelsectoren.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

In tegenstelling tot eerdere rapporten zien nu ook de grote bedrijven met 750 werknemers of meer en bedrijven in de hardware en kantoortechnologie een groei in de werkgelegenheid. De behoefte aan personeel lijkt het grootst bij ondernemingen van 100 tot 750 werknemers.

Grootse groeibelemmering

Bijna de helft van de bedrijven tot 100 werknemers zien het gebrek aan geschikt personeel als belangrijkste groeibelemmering. Van de grote bedrijven vindt driekwart van de bedrijven dat de stimulering door de overheid tekort schiet. Voor de bedrijven tussen de 100 en 750 werknemers zijn kredietverlening, de mismatch op de arbeidsmarkt en te grote regeldruk in gelijke mate belemmerend voor groei.

Lichte omzetstijging

De totale ICT-markt in Nederland laat in het tweede en derde kwartaal van dit jaar een geringe omzetgroei zien ten opzichte van een jaar eerder. De ondervraagden verwachten dat de omzetgroei in het laatste kwartaal van dit jaar zal toenemen. De verwachte vraag voor het vierde kwartaal is in de softwaresector, waaronder ook cloudtoepassingen vallen, het meest positief.

Vertrouwen in Nederlandse economie loopt iets terug

Tot slot blijkt uit de meest recente versie van Marktbeeld dat het vertrouwen van ICT-bedrijven in zowel de economische groei, als investeringsklimaat en groei van de eigen sector is teruggelopen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2014.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in