Overslaan en naar de inhoud gaan

Raet, RES en Veliq voeren Main 50 aan

Als uit de Main Software 50 [.pdf] van dit jaar iets duidelijk wordt, dan is het wel dat de meeste software-ondernemingen hun succes in hoge mate te danken hebben aan hun partners. “Vergelijkend met vorig jaar valt op dat omzet via partners steeds belangrijker wordt.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Vorig jaar kwam 10 procent van de omzet binnen via partners en resellers, inmiddels is dat al meer dan 16 procent”, stelt directeur Charly Zwemstra van private investeerder Main Capital vast. Naarmate bedrijven meer gebruik maken van partners leidt dit bijvoorbeeld tot een snellere groei. Bedrijven op de lijst die meer dan 20 procent van hun omzet via partners of resellers genereren, groeien gemiddeld met 24 procent, tegen 18 procent groei voor de lijst als geheel.

Riante bruto marges

Doordat de partner meestal de belangrijkste variabele kosten (verkoop­inspanning en support) op zich neemt is omzet uit het partnerkanaal relatief winstgevend. In hoeverre het een rechtstreeks gevolg is van het toenemend gebruik van partners valt moeilijk vast te stellen, maar feit is in ieder geval dat de winstgevendheid van de Main Software 50-bedrijven dit jaar opnieuw hoger is dan vorig jaar. Dit jaar behalen 15 van de 50 bedrijven een bruto winstmarge (Ebit) van meer dan 20 procent; vorig jaar lukte dat nog maar bij 10 van de 50 bedrijven op lijst.

Meer over de Software Main 50 van 2014: Main Software 50 in teken van expansie

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in