Overslaan en naar de inhoud gaan

Hennis mag ICT-problemen uitleggen aan Kamer

De bewindsvrouw meldde de Tweede Kamer in mei dat er grote problemen waren met de ICT. Computerapparatuur en -netwerken zijn sterk verouderd. Ook waren de verhoudingen binnen de ICT-top van het ministerie verstoord. Hennis heeft inmiddels vier topambtenaren laten vervangen.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Door alle problemen liep de continuïteit van de bedrijfsvoering risico, liet Hennis in juli weten. Om de meest urgente problemen op korte termijn aan te pakken, heeft ze ruim 16 miljoen euro uitgetrokken. Verder heeft ze voor 2015 al 40 miljoen apart gezet om de ICT-infrastructuur aan te pakken.

Mogelijk fraude

Vrijdag kwam naar buiten dat er bij Defensie vervolgonderzoek door ABD Topconsult komt naar mogelijke fraude bij aanbestedingen van ICT-projecten of inhuur van derden. Eerder werd ook al bekend dat de Rijksrecherche een oriënterend onderzoek doet naar fraude bij aanbestedingen. Daartoe werd besloten na een aangifte door Defensie.

Voor de oppositie is het debat een nieuwe kans om te 'schieten' op de minister van VVD-huize. Ze menen dat Hennis van goede wil is, maar vragen zich onder meer af of ze wel volledig 'in control' is op haar ministerie. Ze zou te laat worden geïnformeerd over problemen zoals ICT.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in