Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft werkt aan Windows Server voor ARM

Microsoft werkt in alle stilte aan een versie van het server-besturingssysteem voor de ARM-gebaseerde servers, meldt persbureau Bloomberg.
ARM chip
© ARM
ARM

Microsoft en het Intel-platform lijkt een tweeëenheid, maar dat is niet het geval. Het bedrijf bracht immers zelf de eerste Surface-tablets uit met Windows RT, een versie van Windows 8 voor ARM-gebaseerde tablets. Vanwege een gebrek aan succes van deze variant, gaan er al veel geruchten dat Microsoft een punt zet achter deze ontwikkeling.

Eerder maakte Microsoft al Windows-versies voor het PowerPC-platform dat een RISC-architectuur als basis had. Dit platform werd onder meer gebruikt door IBM, Apple en Motorola.

Nu lijkt Microsoft serieus in te willen springen op de komst van ARM-gebaseerde servers. Microsoft maakt gebruik van een licentie die in juli werd overeengekomen met ARM Holdings. Deze ARM-gebaseerde servers zijn energiezuiniger dan hun x86-evenknieën en winnen daardoor aan populariteit in datacentra. Onder meer HP en Dell leveren servers met ARM-gebaseerde chips. Intel geeft zich overigens niet gewonnen en zet er servers op basis van zuinige Atom-chips tegenover.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in