Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN boekt verlies

De omzet van KPN zakte vorig kwartaal met 5 procent naar 1,98 miljard euro. Die afname volgt op een krimp met 7 procent in het tweede kwartaal en 10 procent over heel vorig jaar. Het bedrijf zag het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) vorig kwartaal ook verder afnemen, met 15 procent naar 650 miljoen euro.
Voormalig KPN-hoofdkantoor
© KPN
KPN

KPN handhaafde de voorspelling dat de financiële resultaten "tegen het einde van 2014'' zullen stabiliseren. Die resultaten staan al lange tijd onder druk, doordat er steeds minder wordt gebeld en ge-sms't. Telecombedrijven proberen de opbrengsten uit mobiel dataverkeer op te krikken, maar weten daarmee over het algemeen de krimp van de omzet nog niet te stuiten.

Verlies gevolg van afboeking op Reggefiber-optie

Het nettoverlies van het derde kwartaal volgde op een winst van 87 miljoen euro een jaar eerder. De min ontstond door een afboeking van 114 miljoen euro op de optie die KPN heeft op de uitbreiding van zijn belang in Reggefiber. KPN gaf begin dit jaar aan zijn belang in het glasvezelbedrijf uit te willen breiden, waardoor het de volledige zeggenschap krijgt bij Reggefiber. Toezichthouder ACM moet deze transactie nog goedkeuren.

Het telecombedrijf rondde vorig kwartaal de verkoop van het Duitse E-Plus af. Die leverde KPN onder meer 5 miljard euro in contanten op. Het bedrijf liet dinsdag weten dat daarvan 2 miljard euro wordt gebruikt om zijn schuldenlast terug te dringen.

Veel nieuwe klanten

KPN heeft zijn klantenbestand vorig kwartaal sterk zien groeien. Door dalende prijzen nam de omzet wel verder af, maar die daling was minder sterk dan in de voorgaande periodes. Topman Eelco Blok zei in een toelichting dat KPN goede vooruitgang boekt. Hij gaf daarbij aan dat KPN niet alleen veel nieuwe klanten trekt, maar dat bestaande klanten bovendien langer blijven. Doordat het bedrijf steeds meer diensten biedt en combineert, neemt ook de omzet per klant toe. Blok verwacht dat de sterke groei van het aantal abonnees dit kwartaal doorzet.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in