Overslaan en naar de inhoud gaan

Google Glass nu officieel verbannen uit bioscoop

Het verbod geldt niet alleen voor Google Glass, ook mensen die een ander type wearable dragen komen de bioscoop niet meer in. Het verbod is ingesteld door de National Association of Theatre Owners (NATO) die vele duizenden filmzalen in de VS exploiteert en de Motion Picture Association of America (MPAA) die de producenten van films vertegenwoordigt.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Bang voor bootlegs

Met een Google Glass is het theoretisch mogelijk om opnamen te maken van een film die wrdt vertoond. Wel dient de gebruiker dan gedurende de hele film relatief stil te blijven zitten. Per software kunnen storende beeldbewegingen wel worden onderdrukt, maar dan moeten die bewegingen niet te groot of te heftig zijn. Eén keer niezen en er valt zomaar een stuk van de opname weg. De exploitanten zijn echter wel bang, dat via de bril fragmenten van een film in het bootleg-circuit terecht komen.

Gearresteerd

In januari van dit jaar werd een drager van en Google Glass door de politie uit een bioscoop gehaald en overgedragen aan Homeland Security. De man werd vervolgens 3 uur lang ondervraagd over zijn bedoelingen.

Niet de enige

Google Glass en vergelijkbare apparatuur mag overigens op meer plaatsen niet gebruikt worden. Zo mogen journalisten die naar Guantanamo Bay gaan geen Google Glass op hebben. In de VS wordt ook in steeds meer state een verbod uitgevaardigd om met een slimme bril op auto te rijden. Ook in de horeca begint men zich zorgen maken over gebruikers van de bril, zij zouden de privacy van de andere klanten kunnen schenden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in