Overslaan en naar de inhoud gaan

EMC neemt de macht over van Cisco in VCE

VCE wordt daarmee een bedrijfsonderdeel van EMC. Het bedrijf blijft ook in de nieuwe constructie gecombineerde producten verkopen op het gebied van opslag, virtualisatie en netwerk en servertechnologie die afkomstig zijn van de oprichters.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Cisco, EMC en diens dochterbedrijf VMware richtten VCE in 2009 op om gezamenlijk kant-en-klare cloud-installaties te kunnen aanbieden aan hun klanten. Het belangrijkste product is Vblock Infrastructure Packages.

VCE is inmiddels goed voor een jaarlijkse omzet van 2 miljard dollar. Volgens de CEO van VCE, Praveen Akkiraju, werd het bedrijf opgericht om de sterke verzuiling die bestond open te breken zodat het mogelijk werd klanten te helpen om efficiënt een cloud-infrastructuur in te richten.

Inmiddels is die situatie veranderd. "Nu kijkt het bedrijf verder dan het leveren van hybride cloudoplossingen en is het van cruciaal belang een strcutuur te ontwikkelen die onze breder geformuleerde missie ondersteunt, zowel vanuit technologisch als financieel oogpunt", zegt Akkiraju in een blog.

Interne concurrentie speelt geen rol

EMC neemt het voortouw met investeringen die het mogelijk moeten maken voor VCE om zijn activiteiten 'significant uit te breiden', volgens de CEO van EMC, Joe Tucci. Hij ontkende dat de inlijving tevens het gevolg was van de verbreding van de activiteiten van Cisco. Dit bedrijf heeft met zijn Unified Computing Systems-lijn steeds meer producten die overlap vertonen met het aanbod van VCE. Cisco houdt een belang van 10 procent in VCE.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in