Overslaan en naar de inhoud gaan

'Eerlijk' sociaal netwerk Ello trekt veel geld aan

Ello heeft die belofte zich verre te houden van commerciële uitingen en privacyschendingen nu ook in zijn algemene voorwaarden vastgelegd, meldt The New York Times.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Het management zegt een 'public-benefit corporation' te hebben opgericht met statuten die volgens de 'sterkste juridische termen mogelijk' verhinderen geld te verdienen met de verkoop van advertenties of gebruikersdata. In de statuten is zelfs vastgelegd dat bij een eventuele overname de koper is gehouden aan dezelfde voorwaarden. Ello zet zich daarmee af tegen sociale netwerken als Facebook, Google+ en Twitter die hun gebruikers vooral zien als product.

Eerdere toezeggingen van het Ello-management op dat vlak leidden afgelopen maand tot een sterke groei in het aantal gebruikers van het sociale netwerk. Het is klein opgezet en ontving tot nog toe slechts 435.000 dollar in risicodragend kapitaal. De grote toeloop noopte de organisatie vermoedelijk tot een snelle uitbreiding van de infrastructuur waarvoor een nieuwe investeringsronde noodzakelijk was.

Zonder advertenties zicht op winst

Ello verwacht ook zonder advertenties en de verkoop van privacygevoelig materiaal een winstgevend bedrijfsmodel te kunnen opzetten door het creëren van een app-winkel. Daar kunnen Ello-gebruikers handige toevoegingen kopen in de vorm van widgets of uitbreidingen op hun profiel. Die gaan enkele dollars per stuk kosten.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in