Overslaan en naar de inhoud gaan

China ontkent hacken van iCloud

Greatfire.org heeft een zogeheten man-in-the-middle aanval ontdekt, waarbij een nep-website wordt gebruikt die tussen de echte iCloud-server en de smartphone van de gebruikers wordt geplaatst. De gebruikers denken met de echter iCloud te maken te hebben en typen dan ook hun wachtwoord in. De exploitant van de nep-website krijgt op die manier de beschikking over alle toegangscodes.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het is niet waar

Volgens Greatfire.org is dit een manier van werken die wel vaker door de Chinese overheid wordt toegepast. Een woordvoerder van de Chinese regering ontkent dit echter in alle toonaarden. Tim Cook was vorige week nog zo blij, dat de iPhone 6 eindelijk te koop was in China, maar nu liggen de gevoelens wel een beetje anders.

Alleen Apple

Volgens de analisten van Greatfire is de aanval die nu plaatsvindt uitsluitend gericht op bezitters van een iPhone 6. Er is inmiddels een waarschuwing uitgegaan, maar niet iedereen hecht daar evenveel geloof aan. "Mensen die de waarschuwingen hebben genegeerd en hun naam en wachtwoord hebben ingetypt, kunnen er zeker van zijn dat hun in de cloud opgeslagen gegevens zichtbaar zijn voor de Chinese overheid", aldus een woordvoerder van Greatfire.org.

Het is echt niet waar

Een ontkenning is ook te beluisteren bij China Telecom. Deze internet-provider die eigendom is van de Chinese overheid, laat weten dat de beschuldigingen "onwaar en ongefundeerd" zijn. Europese experts menen echter dat er wel degelijk iets aan de hand is, ondanks alle ontkenningen van Chinese zijde. "Als ik al het bewijsmateriaal zie, dan moet er gewoon wel een zeer grote organisatie bezig zijn om alle Apple-accounts te hacken", zegt Mikko Hypponen, chief research officer van beveiliger F-Secure.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in