Overslaan en naar de inhoud gaan

Wifi haalt binnenkort 4,6 Gbps

Volgens Samsung is nu het moment aangebroken om het gebruik van de hoogfrequente technologie te gaan gebruiken in commerciële producten. Volgens Samsung/technici biedt het gebruik van de frequenties rond de 60 GHz nog meer mogelijkheden tot verbetering van de wifi/capaciteit.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De prestatieverbetering is nu al indrukwekkend. Een volledige speelfilm van 1 GB van het ene naar het andere apparaat kopiëren, kost straks maar 3 seconde, spiegelt Samsung voor.

De 60 GHz-band is de derde band na de 2,4 GHz en de 5 GHz, die wordt ingezet voor wifi-toepassingen. Net als bij de twee andere banden is voor het gebruik geen licentie nodig, zoals bij andere frequenties.

Het voordeel van het gebruik van hoogfrequente 60 GHz-band is dat de capaciteit die mogelijk is, hoger is. Omgekeerd is het nadeel van het gebruik van zo'n hoge frequentie dat de afstand waarover de capaciteit beschikbaar is juist kleiner is. Bovendien hebben hoge frequenties veel meer last van afscherming door obstakels als muren en interieur.

Samsung heeft vooral gesleuteld aan slimme chips en geavanceerde antennes om de dekking van het 60 GHz-signaal te verbeteren. De antennes die zogeheten microbeams kunnen vormen kunnen bij elke verandering in de omgeving, binnen een 3000e seconde het pad tussen zender en ontvanger optimaliseren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in