Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft waarschuwt Windows Server 2003-klanten

We besteedden er op automatiseringgids.nl al eerder aandacht aan, maar nu vindt ook Microsoft het moment aangebroken om te waarschuwen voor het naderende einde van de ondersteuning van Windows Server 2003.
Server 2003
© Microsoft
Microsoft

'Het aftellen is begonnen', opent Microsoft de boodschap aan zijn klanten. Na 14 juli 2015 komen er geen patches meer voor Windows Server 2003. 'De beëindiging van de ondersteuning heeft een aanzienlijke impact op bestaande Windows Server 2003-omgevingen. Hoewel 14 juli 2015 nog ver weg lijkt, is het op dit moment al belangrijk voor bedrijven om te inventariseren welke systemen nog op Windows Server 2003 draaien en om een goede risicoanalyse te maken van de situatie na 14 juli 2015.'

Impliciet maakt Microsoft duidelijk dat de 2003-versie van Windows Server zijn inziens niet meer thuishoort in het hedendaagse IT-landschap. Cloudcomputing en het feit dat bedrijven steeds meer op IT vertrouwen voor ondersteuning van hun primaire processen betekenen dat er steeds hogere eisen worden gesteld aan IT, schrijft Microsoft. Hoger dan het geval was toe Windows Server 2003 werd ontwikkeld, is de achterliggende boodschap.

Eerder dit jaar staakte Microsoft de ondersteuning van Windows XP. Desondanks draaien veel pc's vrolijk door op dit besturingssysteem. Grote ongelukken zijn tot op heden niet gemeld. Bedrijven doen er echter niet verstandig aan om deze zorgeloze aanpak te volgen. De gevolgen van een hack van een bedrijfssysteem kunnen catastrofaal zijn. Microsoft zelf wijst er daarnaast nadrukkelijk op dat doorwerken op WIndows Server 2013 een overtreding van compliancystandaarden kan betekenen.

Om klanten te helpen heeft Microsoft een speciale website rond de migratie van Windows Server 2003 ingericht.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in