Overslaan en naar de inhoud gaan

Mysterieuze bug haalt Belkin routers offline

De Belkin-klantenservice werd gisteren overspoeld met klachten. Enkele oudere modellen bleken een probleem te hebben met het koppelen van de router en het ingebouwde modem. De wifi-netwerken gaven gewoon een goed signaal en bij controle bleek ook de verbinding met de internetaanbieder actief als gebruikelijk.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De helpdesk had al snel een workaround bedacht. Door bij de internetinstellingen handmatig de DNS-adressen naar die van Google te laten verwijzen, maakte de router weer verbinding. Het vinden van de oorzaak van het probleem en een definitieve oplossing bedenken, duurde uiteindelijk tot in de kleine uurtjes vannacht.

Herstart mogelijk nodig

Inmiddels is het probleem opgelost en zouden de routers weer normaal contact kunnen maken. Lukt dat niet, dan raadt de helpdesk aan de stroom ongeveer een minuut van de router te halen en hem dan weer op te starten. In de firmware van sommige routers is vastgelegd dat deze de internetverbinding checkt door een Ping-bericht te sturen naar een site die door Belkin wordt gehost, meldt het bedrijf in een verklaring. In dat proces ging iets mis, maar Belkin geeft geen verdere details.

Het gaat om de routers met typenummers F9K1102, F9K1105, F9K1113 and F9K1116. Het bedrijf zegt maatregelen te hebben genomen om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in