Overslaan en naar de inhoud gaan

Overname Exact bijna rond

Daarmee wordt Exact gewaardeerd op 730 miljoen euro. Volgens Exact wordt het bod unaniem gesteund door de raad van bestuur en de raad van commissarissen. De bieding krijgt tevens steun van aandeelhouders die samen circa 60 procent van de uitstaande aandelen Exact bezitten.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Afgelopen zomer werd al gemeld dat er interesse was in het bedrijf. Destijds werd een indicatieve overnameprijs gemeld van 30 tot 35 euro per aandeel. Het aandeel Exact sloot woensdag op 27,17 euro.

Het hoofdkantoor van Exact blijft na de overname in Delft en ook het management blijft op zijn plek. De overname zal niet leiden tot banenverlies bij Exact. "Het bod van Apax bevestigt en benadrukt de sterke groeiverwachtingen en de mogelijkheden in onze markt'', aldus topman Erik van der Meijden van Exact in een toelichting.

Exact verlaat de beurs

President-commissaris Thierry Schaap van Exact liet weten dat er gesproken is met meerdere geïnteresseerde partijen en dat geconcludeerd werd dat het bod van Apax voordelig zou zijn voor het bedrijf en zijn belanghebbenden. Apax meldde dat de financiering van het bod al rond is. Als Apax 95 procent van de aandelen Exact in handen krijgt, zet de investeerder een procedure in gang om de beursnotering van Exact in Amsterdam te beëindigen.

Exact werd 30 jaar geleden in een garage opgericht door zes studenten en groeide uit tot een wereldwijd actief bedrijf. Er werken circa 1550 mensen in 15 landen bij de onderneming, die vorig jaar een omzet draaide van 213 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in