Overslaan en naar de inhoud gaan

Betaaldienst PayPal wordt losgeweekt van eBay

"Snelle veranderingen in beide markten zijn de reden dat we twee aparte bedrijven creëren. Een strategische herziening heeft aangetoond dat het bijeenhouden van beide minder voordelen biedt na 2015, op zowel strategische vlak als wat betreft de concurrentiepositie'', aldus bestuursvoorzitter John Donahoe. Hij erkende wel dat eBay en PayPal in de meer dan 10 jaar samen flink van elkaar hebben geprofiteerd, evenals de aandeelhouders.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

'slechtst geleide bedrijf ooit'

De stap betekent een succes voor de activistische belegger en miljardair Carl Icahn, die al maanden op de afsplitsing van PayPal aandrong. De gemoederen liepen daarbij hoog op. Zo noemde Icahn eBay het slechtst geleide bedrijf dat hij ooit heeft gezien. De afsplitsing wordt naar verwachting in de tweede helft van volgend jaar voltooid.

'American Express-ervaring' inzetten

Het 'nieuwe' eBay zal worden geleid door Devin Wenig, de huidige topman van het onderdeel Marketplaces. PayPal wist Dan Schulman los te weken bij American Express en stoomt hem klaar om de betaaldienst te leiden na de afsplitsing.

De eBay-onderdelen Marketplaces en Enterprise waren in de afgelopen 12 maanden goed voor een omzet van 9,9 miljard dollar (7,9 miljard euro), een stijging van 10 procent ten opzichte van de 12 maanden daarvoor. Bij PayPal groeide de omzet met 19 procent tot circa 7,2 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in