Overslaan en naar de inhoud gaan

Google schenkt NEMO miljoen dollar

De donatie is bedoeld om NEMO te ondersteunen bij de talentontwikkeling van basisschoolleerlingen op het gebied van wetenschap en techniek. Het gaat hierbij om vaardigheden als creativiteit, probleemoplossend vermogen en ICT-geletterdheid.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Naschoolse programmeerclubs

NEMO zal het geld gebruiken om -in samenwerking met het Platform Bèta Techniek- van 2015 tot en met 2019 een programma uit te voeren waarbij kinderen van de basisschoolleeftijd in aanraking worden gebracht met het digitale domein. Dit gebeurt door hen te leren programmeren in naschoolse programmeerclubs, gekoppeld aan het bezoek aan de nieuwe wiskundetentoonstelling Wereld van Vormen in NEMO, waarin Google hoofdpartner wordt.

Meisjes en kinderen uit achterstandswijken

Met het programma leren kinderen hoe ze 3D-objecten kunnen programmeren en manipuleren. In de tentoonstelling Wereld van Vormen leren de kinderen hoe ze wiskunde nog meer kunnen gebruiken in de wereld om hen. Er is speciale aandacht voor het betrekken van meisjes en kinderen uit achterstandswijken bij het programma.

“We hebben nu en in de toekomst een grote behoefte aan technici. Het is daarom van belang dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met techniek en zien hoe leuk en interessant techniek kan zijn. Waar kan dat beter dan in NEMO? Deze samenwerking met Google biedt perspectief voor samenleving en bedrijfsleven, maar nog belangrijker: het biedt de mooiste kansen voor deze kinderen”, reageert staatssecretaris Sander Dekker.

Meer kinderen enthousiasmeren

Volgens James van Thiel, directeur van Google Nederland behoren Nederlanders tot de meest actieve internetgebruikers ter wereld. “Maar wij zouden graag zien dat ze ook een van de meest actieve bouwers van het internet worden. Om dit te laten gebeuren moeten er meer kinderen enthousiast gemaakt worden voor wiskunde en programmeren - vaardigheden die van cruciaal belang zijn in de digitale economie. Daarom zijn we enorm blij dat NEMO en het Platform Bèta Techniek dit project gestart zijn.”

Beatrice Boots, directielid Platform Bèta Techniek, is blij dat nog meer kinderen in Nederland met aantrekkelijk wetenschap- & techniekonderwijs in aanraking komen. “De focus op ICT, wiskunde en programmeren sluit hier heel goed op aan. De vaardigheden en kennis die zij hiermee opdoen zijn belangrijk voor hun toekomst waarin steeds meer nadruk komt op technologie en toepassingen hiervan.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in