Overslaan en naar de inhoud gaan

'Apple laat Beats Music verdwijnen'

Apple nam Beats Music eind mei over als onderdeel van het bedrijf dat onder meer door rapper Dr Dre is opgericht. Naast een eigen lijn koptelefoons van hoge kwaliteit, heeft het bedrijf ook een muziekdienst die concurreert met bijvoorbeeld Spotify, Pandora en Rdio.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Het was opmerkelijk dat tijdens het laatste Apple evenement waarin nieuwe iPhones en Apple Watch werden aangekondigd, de naam van de Beats-app maar één keer viel. En beide apparaten zijn natuurlijk bij uitstek geschikt om te gebruiken in combinatie met de muziekdienst.

Volgens TechCrunch trekt Apple helemaal de stekker uit de muziekdienst, volgens de bronnen van Recode gaat het er om dat Apple het merk laat verdwijnen maar de muziekdienst integreert in het iTunes-aanbod. Apple heeft op dit moment geen eigen streaming-dienstverlening. Het bedrijfsmodel concurreert met de verkoop van losse muziekbestanden via iTunes waarmee Apple pionierde. Volgens marktonderzoeker Nielsen is de populariteit van het eigen muziekbezit over zijn hoogtepunt heen en wint het streaming-concept. Door Beats te integreren in het eigen aanbod zou Apple de leemte in het aanbod kunnen invullen. Veel artiesten zijn echter nog niet gelukkig met de opbrengsten die de muziekdiensten hen opleveren. Door zelf een streaming service naast de iTunes-muziekverkoop te zetten, loopt Apple het gevaar artiesten en platenlabels tegen zich in het harnas te jagen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in