Overslaan en naar de inhoud gaan

Prijsverlaging moet app-ontwikkelaars naar Windows Store trekken

Microsoft maakt het goedkoper om apps in zijn appwinkels voor Windows en Windows Phone te publiceren. App-ontwikkelaars met succes krijgen bovendien betere ondersteuning.
Windows Store
© Microsoft
Microsoft

Tot nog toe vroeg Microsoft, met als Apple, een jaarlijkse bijdrage van ontwikkelaars die hun app via zijn appwinkel willen verkopen. Voortaan is die bijdrage eenmalig. Individuele ontwikkelaars kunnen hun apps voor eenmalig 19 dollar publiceren in de Windows en Windows Phone Stores. Voor bedrijven is dat bedrag vastgesteld op eenmalig 99 dollar.

Betere ondersteuning

App-ontwikkelaars met succesvole apps krijgen voortaan ook betere ondersteuning. Beginners, in Microsoft-termen aangeduid als Explorers, moeten het doen met richtlijnen voor ontwerp en architectuur. Maar wanneer een app scoort in termen van downloads en omzet, kan men zijn status verhogen tot Expert. Wie in die categorie valt, krijgt betere advertentievoorwaarden. De beste presteerders kunnen het schoppen tot Master, waarbij Microsoft marketingondersteuning biedt en vroegtijdige toegang tot toekomstige softwaredevelopmentkits.

Achterstand inhalen

Microsoft hoopt met deze maatregelen meer apps in zijn appwinkels te krijgen. Door de achterstand op Apple en Android is Windows niet het eerste platform waar app-ontwikkelaars voor aan de slag gaan, en niet zelden worden Windows en Windows Phone gewoon genegeerd. Wat de draagbare Windwos-apparaten dan weer minder gewild maakt dan de concurrentie, doordat favoriete apps ontbreken of later op het platform verschijnen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in