Overslaan en naar de inhoud gaan

iOS 8 beschikbaar voor iPhones en iPads

iOS 8 is alleen voor de iPhone 4S, 5, 5S en 5C en voor de iPad 2, 3, 4, Air, Mini en Mini 2 te downloaden. Ook de vijfde generatie iPod Touch wordt ondersteund. Op de vorige week aangekondigde iPhone 6 en iPhone 6 Plus staat het besturingssysteem al geïnstalleerd.

Apple brengt doorgaans één keer per jaar een nieuwe versie van iOS uit. iOS 7 staat momenteel geïnstalleerd op 90 procent van alle iPhones en iPads.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Qua ontwerp is er weinig veranderd ten opzichte van iOS 7, wel zijn er diverse functionaliteiten toegevoegd. Naast kleine veranderingen zijn er ook nieuwe functies toegevoegd, waaronder Homekit voor het besturen van slimme apparaten en gezondheidsplatform Health.

Problemen met Healthkit en Dropbox

Apple Insider meldt dat de dienst achter de Health-app – Healthkit geheten – nog niet binnen iOS 8 werkt. Apps die samenwerken met Apples Healthkit en de Health-app zijn voorlopig nog niet beschikbaar in de App Store. Apple heeft laten weten dat het probleem deze maand wordt opgelost.

Tablets Magazine bracht naar buiten dat iOS 8 op de iPad zorgt voor problemen met Dropbox. Wanneer gebruikers overstappen van iOS 7 naar iOS 8 kan het zijn dat foto's en video's niet goed geüpload worden naar de cloudopslagdienst. Op dit moment wordt alleen de map met recent toegevoegde foto's en video's goed gesynchroniseerd. Dropbox raadt gebruikers daarom aan nog geen foto's of video's te verwijderen totdat zeker is dat ze ook daadwerkelijk in de cloud staan. Er zou achter de schermen hard worden gewerkt aan een update om het probleem te verhelpen.

Hoe installeren?

iOS 8 kan worden geïnstalleerd door op de bovengenoemde apparaten naar Instellingen te gaan en dan voor Algemeen te kiezen en vervolgens op Software Update te klikken. De update is ook te vinden in iTunes.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in