Overslaan en naar de inhoud gaan

IBM zet Watson in als makkelijke analyticstool

Watson Analytics werkt met de DeepQA-engine van IBM voor predective analytics op zakelijke data. Als de data zijn ingebracht, kan de gebruiker in natuurlijke taal zijn vragen stellen. Kunstmatige intelligentie-technologie biedt vervolgens antwoorden in de vorm die het zelf het meest relevant acht. IBM richt zich hierbij op gebruikers in onder meer sales, marketing, financiën en HR.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock


Daarnaast helpt Watson de gebruikers bij het bepalen van welke data waar ze over beschikken ook werkelijk bruikbaar is. Dat zou meer dan de helft van de tijd in beslag nemen bij een gemiddelde, normale analyse.

IBM stelt dat het met deze dienst een aantal problemen oplost voor zakelijke gebruikers. Die moeten veel moeite doen om de juiste data te verzamelen voor data analytics en bovendien zijn de tools hiervoor lastig in gebruik. Daarom neemt men nog altijd heel veel zijn toevlucht tot Excel-spreadsheet. IBM heeft overigens zelf ook dergelijke lastig bruikbare tooling in zijn assortiment zoals Cognos Business Intelligence en SPSS.

Watson Analytics bevat modules waarmee integratie met pakketten als Salesforce mogelijk is. Ook kan het semi-gestructureerde data automatisch laten structureren. Daarnaast geeft het suggesties voor de algortimes en visualisaties die het meest geschikt zouden zijn.

IBM verwacht Watson Analytics in november in een definitieve versie op de markt te kunnen brengen. Watson Analytics zal in een model worden aangeboden waarbij basisfunctionaliteit gratis is, maar meer geavanceerd gebruik betaald moet worden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in