Overslaan en naar de inhoud gaan

Haalbaarheid internet in gevangenissen in onderzoek

De zogeheten ICT Haalbaarheidstoets wordt georganiseerd door brancheorganisatie Nederland ICT. De bedoeling van het zogeheten 'ZBJ'-project is dat 'justitiabelen' vanuit hun cel of kamer online op zoek kunnen naar een baan, een cursus kunnen volgen of hun administratie gaan afhandelen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Tot dusverre is er nog nauwelijks internetverbinding binnen de justitiële instellingen. ZBJ moet daar verandering in brengen door het aanbieden van onder meer netwerken, software, end-user devices, apps, zelfbedieningsportalen en procesmanagement. Ook voor het beveiligen, monitoren en loggen, technisch beheer en training van functionele beheerders wordt een oplossing gezocht.

Iedere 'gehuisveste' een eigen device

Het gaat om zo'n 9.000 justitiabelen die op elk moment van het jaar gebruik maken van de faciliteiten van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). De meeste justitiabelen verblijven maar kort in de inrichting, wat betekent dat op jaarbasis zo'n 40.000 personen van het beoogde 'ZBJ'-systeem gebruik zullen maken. ZBJ moet beschikbaar zijn op 40 locaties waar de justitiabelen gehuisvest zijn.

Naast de justitiabelen zullen ook zo'n 10.000 medewerkers van DJI toegang moeten hebben tot de nieuwe voorziening. Het is de bedoeling dat elke justitiabele een eigen device ter beschikking heeft, en dat er persoonlijke autorisatieniveaus komen waarop de gevangene of gebruik kan maken van de voorzieningen. Medewerkers van DJI kunnen door wijzigingen in de autorisatieniveaus de online mogelijkheden van justitiabelen aanpassen.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in