Overslaan en naar de inhoud gaan

'Blijf weg van iCloud Drive bij installatie iOS 8'

Feitelijk waarschuwt Apple daar zelf al voor tijdens de installatie, wanneer de optie iCloud Drive wordt aangeboden. 'Werkt niet met andere apparaten die niet met iOS 8 of OS X Yosemite werken', staat er in het schermpje. Wat er niet staat is, dat je niet meer terug kunt, wanneer je eenmaal naar iCloud Drive bent overgestapt.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Dat betekent dat mensen met een Mac hun bestanden niet langer kunnen delen met hun iPad of iPhone, wanneer die opgewaardeerd wordt naar iOS 8. Want Yosemite moet nog officieel uitgebracht worden. De nieuwste officiële versie is Mavericks. Mac-gebruikers moeten dus wachten totdat Yosemite officieel op de markt komt

Ook apparaten waarop men geen iOS 8 heeft draaien, kunnen niet langer bestanden uitwisselen via iCloud. Dat geldt voor oudere iPhones en iPads. Maar het kan ook een verstandige keuze zijn om oudere iPhones niet op te waarderen. Sommige analisten waarschuwen voor merkbare afname van de prestaties op oudere Apple-apparaten. 'Not Now' is daarom voor personen in één van deze situaties de aan te bevelen optie.

iCloud Drive brengt wel een aantal handige verbeteringen, zoals synchronisatie door aanklikken en verslepen van bestanden ('drag-and-drop'), simultaan bewerken met meerdere apps en eenvoudiger delen van bestanden met familieleden. Bij oudere iPhones en iPads is het dus een afweging tussen dergelijke voordelen en een mogelijke afname van de prestaties.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in