Overslaan en naar de inhoud gaan

Alom ontzag voor vertrokken Ellison

In de IT-wereld wordt met ontzag gesproken over Larry Ellison, de algemeen directeur van Oracle die gisteren plotseling is teruggetreden als CEO.
Larry Ellison
© Oracle
Oracle

Ellison vervulde zijn rol als baas van Oracle met verve. Zijn toch wel flamboyante optreden zorgde ervoor dat de positie van Oracle steeds sterker werd. Zijn ambitie was, om van Oracle het grootste en meest invloedrijke softwarebedrijf ter wereld te maken.

Miljardair

Voor het geld hoefde Ellison het eigenlijk niet meer te doen. Hij is miljardair, bezit een eigen eiland bij Hawaii en vaart rond op een zeiljacht dat miljoenen heeft gekost en ook nog eens de America's Cup had gewonnen. Toch werd er af en toe aan de rem getrokken. Zijn accountant waarschuwde Ellison al in 2002 dat een jaarlijks uitgavenpatroon van 20 miljoen dollar toch echt te veel van het goede was. Ellison kwam terug met de simpele mededeling dat hij slechts de rente van zijn aandelenportefeuille te gelde maakte...

Ruziemaker

Aan het begin van zijn carrière lag Ellison geregeld overhoop met andere topmannen uit de IT-wereld. Bill Gates moest het vaak ontgelden en ook de voormalige baas van Sun Microsystems, Scott McNeally, was niet veilig voor de venijnige uithalen van Ellison. Overigens kreeg de Oracle-baas het zelf ook voortdurend voor zijn kiezen van de anderen. Toen was de standaardzin in feite: "Ik weet niet wat voor pilletje ze nu weer hebben geslikt, maar"... gevolgd door een venijnige analyse van wat er allemaal niet deugde aan de beweringen.

Nu nog steeds

Ook tegenwoordig wordt nog een link gelegd naar de medische wereld. Toen SAP-topman Hasso Plattner kwam vertellen dat SAP een in-memory database zou gaan bouwen om daarmee Oracle een hak te zetten, reageerde Ellison met de woorden: "God, ze zijn aan de drugs daar. Ik denk dat we uit moeten zoeken bij welke apotheek ze die gehaald hebben."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in