Overslaan en naar de inhoud gaan

iPhone 6: het mysterie onthuld

De iPhone 6 komt in twee versies met elk een ander formaat: de iPhone 6 en de iPhone Plus.De schermen hebben inderdaad formaten van 4,7 en 5,5 inch. Van het zeer stevige, maar ook dure saffierglas, waar veel over werd gespeculeerd, is vooralsnog geen sprake. De schermen zijn "next generation" Retina-schermen: Retina HD genaamd.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Beide modellen zijn weer wat dunner: de 6 is 6,9 mm dik en de Plus is 7,1 mm dik. De hoeken zijn wat meer afgerond.

Zoals verwacht zijn de smartphones voorzien van een snellere chipset: de 64 bits A8, die volgens Apple 50 procent zuiniger is en 25 procent krachtiger.

De batterij is eveneens verbeterd, volgens Apple. Die van de Plus gaat nu 16 uur standby mee. Als er continue video's in de achtergrond draaien, doet de batterij het 14 uur en wie de telefoon alleen gebruikt om er mee te bellen kan dat 24 uur lang doen. Zegt Apple.

De iPhone Plus biedt de mogelijkheid twee vensters naast elkaar te zetten en kan in de landscape-modus apps tonen. Daarvoor maakt de smartphone gebruik van iOS 8.

Daarnaast zijn beide modellen voorzien van NFC-chips om betalen mogelijk te maken. Daarvoor heeft Apple een betaalplatform in het leven geroepen onder de naam Apple Pay. Touch ID en een Secure Element-chip vormen belangrijke onderdelen van de beveiliging.

De prijzen van de nieuwe modellen zijn zoals verwacht pittig. De iPhone 6 in 16 GB-uitvoering is 199 dollar geprijsd, maar de 64 GB-versie kost 299 en de 128 GB heeft een prijs van 399. Het grotere Plus-model kost 299 in 16 GB-uitvoering en de 64GB- en 128 GB-versies kosten respectievelijk 399 en 499 dollar. Dat dan wel in combinatie met een 2-jaars contract.

De iPhone 5s is in prijs verlaagd tot 99 dollar. Wie besluit een simlockvrije iPhone aan te schaffen komt toch voor het goedkoopste model, de 16 GB iPhone 6, op een prijs van 650 dollar.

Hier een foto van de iPhone 6 (links) en de iPhone 6Plus


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in