Overslaan en naar de inhoud gaan

Google steekt geld in lepels

Lift Labs heeft een lepelhouder gemaakt, die werkt als een stabilisator. Via sensoren wordt de trilling in de hand van de gebruiker opgemeten, waarna een mechanisme zorgt voor een exact tegengestelde trilbeweging. Het resultaat is, dat de lepel vrijwel bewegingsloos wordt, zodat de gebruiker kan eten zonder te knoeien. Bij tests blijkt, dat de lepelhouder in staat is om 70 procent van de ergste trillingen te neutraliseren.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Meer mogelijkheden

De houder, die Liftware heet, kan ook worden gebruikt voor andere zaken die in de hand gehouden worden, zoals een vork of een sleutel. Doordat de trilling wordt opgeheven, kan een Parkinson-patiënt min of meer normaal functioneren. Lift Labs zal worden opgenomen in Google's onderzoeksafdeling Google X.

Bio-activiteiten

Google is druk met technologie die het leven van de mens kan verbeteren. Zo werd in januari van dit jaar de slimme contactlens gepresenteerd, die door middel van een ingebouwde sensor het glucosegehalte kan bepalen. Mensen met diabetes profiteren daarvan. In juli van dit jaar annonceerde Google the Basline Study, een omvangrijk project om ziekten te kunnen koppelen aan bepaalde stukjes DNA. Doel is, om een DNA-recept van een volkomen gezond mens te bepalen.

Hieronder een doorzicht van de lepelhouder die Lift Labs heeft ontwikkeld. De technieken zullen door Google ook in andere projecten worden toegepast.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in