Overslaan en naar de inhoud gaan

Landelijk verbod op Uber in Duitsland

Dat blijkt uit een uitspraak in een kort geding dat een overkoepelende vereniging voor taxibedrijven had aangespannen tegen de dienst, meldde de Duitse zakenkrant Handelsblatt dinsdag.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het bedrijf heeft volgens de rechter niet de benodigde vergunningen volgens de wet op het personenvervoer en moet zijn diensten daarom staken. Bij overtreding dreigt een dwangsom van 250.000 euro.

In hoger beroep

Uber kan tegen de uitspraak van de rechtbank in Frankfurt in beroep gaan en om opschorting van de uitspraak vragen. De uitspraak is in ieder geval van kracht tot de mondelinge behandeling van een eventueel beroep.

Uber, overgewaaid uit het Amerikaanse San Francisco met het Europese hoofdkantoor in Amsterdam, voldoet volgens de koepel van taxibedrijven niet aan de normen die de belangen van de klant moeten beschermen: er is geen technische controle op het voertuig noch een gezondheidscheck van de bestuurder.

Met alle middelen verzetten

Uber wil zich met alle juridische middelen tegen het verbod verzetten. "Wij zijn van mening dat concurrentie voor iedereen goed is", aldus het bedrijf in een reactie. "Voortuitgang en innovatie mogen niet worden afgeremd." Volgens Uber is het niet voor niets dat zo veel klanten gebruikmaken van Uber.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in