Overslaan en naar de inhoud gaan

Intel's Core M maakt tablets van 9 mm dik mogelijk

Doordat de chip zo weinig energie verbrukt, wekt hij ook heel weinig warmte op. Dat betekent voor de makers van apparatuur dat ze geen ventilator hoeven in te bouwen. Dat scheelt aanzienlijk in de dikte van het apparaat en ook wordt de accu niet belast door een energieslurpende fan.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Producenten staan al klaar

In totaal staan er nu meer dan 20 verschillende computers met de Core M op stapel. De eerste producten gebaseerd op deze nieuwe, zuinige en toch krachtige Intel-processor liggen op tijd voor de feestdagen in de winkel.

Diverse fabrikanten hebben de Internationale Funk Ausstellung (IFA) in Berlijn gebruikt als lanceerplatform voor hun nieuwe apparatuur. Het gaat daarbij om Acer, ASUS, Dell, HP en Lenovo. Hun nieuwe aanbod ziet er als volg uit:

  • Acer breidt in het vierde kwartaal zijn populaire reeks 2-in-1 notebooks uit met de Aspire Switch 12, met een 12,5 inch FHD-scherm (FullHD, 1920x1080 pixels).
  • ASUS introduceert de Zenbook UX305, een zeer lichte en dunne Ultrabook met een 13 inch QHD-scherm (Quad HD, 2560x1440 pixels). Daarnaast komt er de Transformer Book T300FA, een krachtige 2-in-1 die is aangekondigd tijdens Intels keynote-presentatie op de IFA.
  • Dell heeft zijn eerste 2-in-1 voor de zakelijke markt aangekondigd: de Latitude 12 7000 Series. Dit is een combinatie van een lichtgewicht Ultrabook en tablet die is los te koppelen.
  • HP breidt zijn ENVY-portfolio verder uit met de toevoeging van twee nieuwe ENVY x2 pc’s, die zijn los te koppelen van hun toetsenborddocks. Deze luxe apparaten komen in de formaten 13,3 inch en 15,6 inch.
  • Lenovo brengt zijn nieuwe ThinkPad Helix al uit in oktober en heeft daarmee een 2-in-1 die 12 procent lichter en 15 procent dunner is dan het voorgaande model.



Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in