Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe termijn voor Breedveld bij Ordina na resultaatverbetering

Ordina rapporteerde over het tweede kwartaal van dit jaar inkomsten voor aftrek van rentelasten, belastingen, afschrijvingen en afwaarderingen van 3,6 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg dit EBITDA 1,1 miljoen euro. Voor het eerste halfjaar komt de winst uit gewone bedrijfsactiviteiten uit op 8,3 miljoen euro, tegen 3,6 miljoen euro in de eerste helft van 2013.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Daarbij is de schuldenlast fors teruggedrongen: van 18,7 miljoen euro aan het einde van het tweede kwartaal van 2013 naar 8 miljoen euro op 31 juni jl.

De verbetering van de resultaten is puur te danken aan kostenbeheersing. De omzet lag in de eerste helft van dit jaar met 185,2 miljoen euro zelfs 600.000 euro lager dan in 2013, als deze grootheid voor 2013 wordt gecorrigeerd voor het feit dat de eerste helft van 2014 een werkdag meer telde. De kostenmaatregelen hebben kennelijk hun weerslag gehad op de medewerkerbetrokkenheid. Die daalde van 6,7 naar 6,4, waar Ordina zichzelf als doel een cijfer 7 heeft gesteld.

Breedveld herbenoemd voor 4 jaar

Ondanks dit minpuntje heeft de raad van commissarissen kennelijk alle vertrouwen dat Stépan Breedveld de juiste man op de juiste plaats is. Breedveld is herbenoemd als ceo voor vier jaar, met ingang van 11 mei 2015. De ondernemingsraad van Ordina heeft in zijn advies over de directeursbenoeming ingestemd met deze herbenoeming, laat Ordina via het persbericht weten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in