Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft ontkent oververhitting Surface Pro 3

Microsoft zegt in een reactie dat het niet een oververhittingsprobleem van de hardware is maar een bug in de software. Daar komt binnenkort een fix voor. De software interpreteert de signalen van de warmtesensor verkeerd en zet te vroeg de oververhittingsbescherming aan.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De warmteregulatie was nu juist een punt van aandacht voor Microsoft bij het ontwerp van de Surface Pro 3. Door slimme passieve warmteafvoer was het niet nodig meer dan één stille ventilator in te bouwen die slechts sporadisch zijn werk hoefde te doen, was het argument. Ventilatoren maken niet alleen lawaai, maar verbruiken ook nogal wat stroom zodat minder lang met een acculading kan worden gewerkt. Hoe meer op passieve koeling kan worden vertrouwd, hoe beter dus.

Te heet om vast te pakken

Het gesignaleerde probleem doet zich voor bij de Surface Pro 3-modellen die zijn voorzien van de Intel Core i7-processor, de krachtigste variant die te krijgen is. Het apparaat wordt 'te heet om vast te pakken', beweren sommige gebruikers. Bij dit model kan bij zware taken in een warme omgeving de ventilator vaker aangaan op hoge snelheid en de behuizing enigszins warm worden, zegt Microsoft in een verklaring aan diverse Amerikaanse media.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in