Overslaan en naar de inhoud gaan

Twitter past regels in hoog tempo aan

De aangescherpte regels zijn een gevolg van de aard van de stroom Tweets van deze week. In de VS waren het vooral het overlijden van acteur Robin Williams en de onthoofding van journalist Jim Foley waarop de Twitter-gemeenschap los ging. In het geval van Williams werden er Tweets als reactie verstuurd met een onprettige inhoud, bij de onthoofding was het plaatsen van links naar de video het probleem.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Ingrijpen

Twitter heeft besloten, om meer en directer in te grijpen bij dit soort gebeurtenissen. Dit betekent een breuk met het verleden, waarin juist de vrijheid van meningsuiting en informatie-uitwisseling de grondslag vormden. Vrijheid blijheid en laat de gebruikers zelf maar uitzoeken of een tweet toelaatbaar is of niet. Nu kijkt Twitter zelf mee en grijpt het bedrijf in als een gebruiker over de schreef gaat.

Automatisch mechanisme

Voor het weghalen van storende Twitterberichten wordt een automatisch systeem gebruikt, want de hoeveelheid berichten is dermate groot dat een handmatige aanpak niet meer voldoende is.

Wiskundige formule

Gebruikers zien sinds kort ook berichten op hun account, die ze vroeger nooit zouden zijn tegengekomen. Dat komt doordat nu ook tweets van mensen die niet worden gevolgd zichtbaar worden. Op basis van een algoritme worden die tweets geselecteerd uit 'de grote hoop'. Het gaat dan om berichten die overeenkomsten vertonen met het profiel van de gebruiker, waardoor Twitter het nodig vindt om die informatie ook te delen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in