Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft: Afscheid van 'Internet Explorer' is zeker een optie

De opmerkelijke uitspraken komen van leden van het ontwikkelaarsteam bij Microsoft, die deelnamen een een 'Ask me anything'-sessie van Reddit. Op de vraag of er is overwogen afscheid te nemen van de naam werd onomwonden 'ja' geantwoord en op de vraag of dat wellicht ook gaat gebeuren zeiden de ontwikkelaars: "Wie weet wat de toekomst brengt?"
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De discussie binnen Microsoft is van zeer recente datum, lieten ze weten. De aanleiding is het slechte imago dat nog altijd rond de Microsoft-browser hangt. Vooral webontwikkelaars raakten jarenlang ontstemd door de aparte manier waarop Microsoft de algemene webstandaarden naar eigen inzicht interpreteerde en zich probeerde te onderscheiden met nieuwe functionaliteiten. Ook zaten er grote verschillen tussen de opeenvolgende versies van de browser zodat steeds ingrijpende aanpassingen voor elke versie in het website-ontwerp moesten worden aangebracht om in alle browsers dezelfde gebruikerservaring te creëren. Internet Explorer 6 was wat dat betreft een dieptepunt.

Imago blijft een probleem

Microsoft heeft echter zijn strategie aangepast en de nieuwste versie van de browser, IE 11, is eigenlijk best een goede browser, erkennen velen. Toch blijft het imago van een beroerde browser hardnekkig, constateren ook de ontwikkelaars. Een nieuwe naam zou daar verandering in kunnen brengen.

Microsoft bevestigt dat zijn browser, net als die van de concurrentie, steeds vaker kleine incrementele verbeteringen gaat krijgen. Toch blijven er ook periodiek grote updates komen. Of de eerstvolgende IE 12 gaat heten blijft nog even de vraag.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in